Spring naar inhoud
Zoek en boek
Vakantie op de Waddeneilanden - Wadden.nl

Vakantie op de Waddeneilanden

Een wereld tussen eb en vloed

Zandplaten, geulen, slik, zeedieren en natuurlijk eb en vloed, de Waddenzee is een uniek natuurgebied en behoort niet voor niets tot het werelderfgoed. Wil je optimaal van dit natuurschoon genieten, dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker een aanrader. Op de eilanden beleef je niet alleen de puurheid en schoonheid van een eiland, maar het biedt ook volop mogelijkheden om het unieke waddengebied te ontdekken.

Een waddenvakantie is genieten!
De vijf Nederlandse Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn uniek en hebben ieder hun eigen schoonheid en karakter. Dus vergeet het besef van tijd en maak de oversteek voor een heerlijke vakantie naar de eilanden!

En wist je dat je vakantie al begint zodra je aan boord van één van de veerboten stapt? Want tijdens je reis geniet je al direct van het uitgestrekte Wadden Werelderfgoed en misschien spot je onderweg zelfs wel een zeehond!

Spelen in de duinen - Wadden.nl
Schattige dorpjes - Wadden.nl - VVV Ameland
Fietsen op de wadden - Wadden.nl - VVV Ameland
Kamperen op Vlieland - Wadden.nl - VVV Vlieland
Drenkelingenhuisje op Terschelling - Wadden.nl - VVV Terschelling

Mocht je geen zeehond hebben gezien, wees dan niet getreurd. Alle vijf de eilanden bieden namelijk mogelijkheden om zeehonden van dichtbij te zien, bijvoorbeeld door middel van een boottocht.

Vakantie op de Wadden, er is altijd iets te doen

Op ieder eiland vind je authentieke dorpjes, regionale specialiteiten, gastvrije eilandbewoners, eindeloze stranden, mooie natuur en natuurlijk een ruime keuze aan accommodaties. En behalve zeehonden spotten, is er nog veel meer te zien en beleven op de Waddeneilanden. Of je nou naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog gaat: ieder eiland biedt volop keuze! Hou je van rust en natuur? Of ben je liever actief en sportief bezig? Op de Waddeneilanden is er voor elk wat wils en kom je eigenlijk altijd tijd te kort.

Strand
Ga lekker naar buiten, lekker naar het strand. Maak je hoofd leeg tijdens een strandwandeling, met de voeten in het zand of met je laarzen aan, het kan allemaal. Ga op zoek naar bijzondere schelpen, spot de mooiste vogels, en misschien zie je zelf wel een zeehond (daar heb je hem weer....), ga pootje baden in zee, vliegeren, ren door de duinen, maak zandkastelen, ga strandzeilen of word een heuse strandjutter. Kortom: er is altijd een reden om lekker naar het strand te gaan!

Fietsen
Dé manier om de eilanden het beste te ontdekken is per fiets. Huur een fiets bij één van de verhuurbedrijven en stap op de pedalen. Fiets door duinen, naar het strand, langs de Waddenzeedijk, door authentieke dorpjes en ontdek wat de eilanden zo speciaal maakt. En het mooie van fietsen op een eiland is: zolang je niet de boot op fietst, kun je hier nooit verdwalen!

Op de eilanden zijn veel verschillende fietsen te huur. Met en zonder versnelling, elektrisch, (kinder)tandems. bakfietsen, kinderfietsen etc. Ben je iets slechter te been? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duo-fiets, rolstoelplateau fiets, driewieler of scootmobiel?

Paardrijden
Of je nu een ervaren ruiter bent of geen ervaring hebt met paardrijden, klim in het zadel en ontdek de eilander natuur, rijd door bossen, galoppeer over het strand, maak een huifkartocht of ga op ponykamp. Het kan allemaal op de eilanden. En wist je dat Ameland een echt paardeneiland is? Regelmatig vindt hier ook een demonstratie plaats van de vroegere paardenreddingboot.  

Watersport
Met de Noordzee aan de ene kant en de Waddenzee aan de andere kant, zijn er genoeg mogelijkheden om heerlijk het water op te gaan. Ga bijvoorbeeld kitesurfen, windsurfen, (mega)suppen, raften, kanovaren, vissen of zeilen.

Dit alles is slechts een klein deel van wat er allemaal mogelijk is op de vijf Waddeneilanden. Heb je nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Wa(d)t dacht je van:

 • Natuurexcursies
 • Museumbezoek
 • Winkelen
 • Struinen door authentieke dorpjes
 • Wadexcursies
 • Eindeloze strandwandelingen maken
 • Parachutespringen
 • Heerlijk uit eten
 • Rondvluchten
 • Eilander producten proeven
 • De zon in de zee zien zakken
 • Golfen
 • Rondritten maken
 • etc
 • etc

Goed...  Hopelijk ben je enthousiast geworden voor een heerlijke vakantie op één van de eilanden! :D

Kun je niet wachten om naar de meest geweldige bestemming van Nederland te gaan? Dat snappen we helemaal! Daarom hebben we alle vakantiehuizen, arrangementen en hotels voor je op een rijtje gezet: