Spring naar inhoud
Zoek en boek
Waddeneilanden vakantiehuis - Wadden.nl

Waddeneilanden vakantiehuis

TVTAS, oftewel Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, de vijf Nederlandse Waddeneilanden, gelegen in werelderfgoed de Waddenzee.

Het prachtige eilander landschap dat wisselt tijdens de seizoenen, de karakteristieke en veelal historische gebouwen die je in de dorpen vindt en de gastvrijheid van de eilanders is wat deze eilanden met elkaar gemeen hebben. En toch zijn deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek! De ligging van de dorpen, de ruige natuur, de producten van eigen bodem, het eigen dialect, de historie, de winkels en natuurlijk de verscheidenheid aan accommodaties is maar een aantal van de dingen wat de eilanden van elkaar doet verschillen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag de eilanden ontdekken? Lees dan gauw verder. 

Nergens kom je zo tot rust als op één van de Waddeneilanden
Om optimaal van de eilanden en het natuurschoon van de Waddenzee te genieten kun je natuurlijk het beste meerdere dagen op het eiland verblijven. En gelukkig vind je op de eilanden een keur aan diverse accommodaties! Wil je in je eentje eropuit, romantisch met zijn tweeën, met je hele familie, het maakt niet uit. Of je nou met een klein of groot gezelschap lekker naar de Wadden wilt, er is voor ieder wat wils!  En op de eilanden is alles mogelijk. Wil je bijvoorbeeld na een heerlijke dag buiten in de eilander natuur lekker opwarmen bij de open haard van je vakantiehuis, knus met z'n tweeën of misschien zelfs wel lekker alleen, dan kan dat. Of wil je met je hele vriendengroep gebruikmaken van wellnessfaciliteiten, ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Op de eilanden, tussen twee zeeën in, zijn de accommodaties ook nog eens op prachtige locaties gelegen: in de duinen, historische dorpen of vlakbij de vuurtoren. En natuurlijk altijd dicht bij de zee!

Accommodaties
Hoor het ruisen van de zee vanaf je terras en slaap onder het vuurtorenlicht.
Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar: luxe villa's, bungalows. vakantiewoningen, appartementen, B&B's, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Reserveer nu je accommodatie op één van de eilanden en je zult je er direct helemaal thuisvoelen. Begin de dag in je eigen tempo, lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren. Geniet met elkaar, maak een wandeling, kook samen en dineer bij kaarslicht. Spelen in de tuin, zonnen op het terras, bijkletsen bij de open haard, dát is vakantie vieren in een vakantiehuis op een waddeneiland! Wil jij ook de zee horen ruisen als je 's avonds in bed ligt? Of slapen onder het licht van de vuurtoren? Boek dan nu een fijne accommodatie op één van de eilanden!

Vakantiehuizen in het dorp
De Waddeneilanden hebben een rijke historie. Dit zie je vandaag de dag nog steeds terug in de dorpen: Straten met hoge bomen aan weerszijden, oude woningen met karakteristieke gevels en gezellige pleinen.
De dorpen op de eilanden zijn authentiek en uniek, intiem, maar zeker ook bruisend. Winkelstraatjes bieden een divers aanbod, van de dagelijkse boodschappen, kleding, souvenirs tot eilander producten. Maar ook voor galeries, musea en een grote verscheidenheid aan gezellige terrassen en sfeervolle restaurants moet je in de dorpen zijn. 

Vakantiehuis in de natuur
Daar waar donker nog echt donker is.
Zeg je Waddeneilanden, dan zeg je ook rust, natuur en weidsheid, want de eilanden zijn meer dan alleen de levendige en historische dorpen. Wil je wakker worden met het ruisen van de zee op de achtergrond, direct het bos in kunnen lopen vanuit je vakantiehuis of het strand op loopafstand hebben? Ook dan kan! Ervaar de rust en ruimte en zie hoe donker de nacht op de eilanden kan zijn (tip: Dark Sky Park Terschelling).

Vakantiehuizen op de Wadden
Ook genieten van alles wat de eilanden te bieden hebben? Alleen of met familie of vrienden, met of zonder hond, dichtbij zee of juist in één van de authentieke dorpjes? En ben je slecht ter been of heb je hulpmiddelen nodig voor een aangepast verblijf, alles is mogelijk! 

Kijk hieronder voor de mogelijkheden: