• Gezellige dorpjes
  • Oerol festival
  • Cultuur proeven

eiland met karakter

De zilte zee op uw lippen, verse eilander zeekraal in de zomerse salade, notige geuren van afgevallen bladeren tijdens de herfstwandeling, een heerlijke cranberrycompote bij uw stoofschotel of gewoon genieten van een warme kop chocolade met tintelende tenen bij het knappend haardvuur na de gure strandwandeling.

Een ding is zeker: Terschelling is in alle jaargetijden een bijzonder eiland met een heel eigen sfeer en heel veel ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak weer terug te komen. Al van verre verwelkomt de vuurtoren 'Brandaris' de eilandgasten. Deze 400 jaar oude blikvanger is de voorbode van een gegarandeerd geslaagde vakantie. Op dit eiland gaat alles op zijn eigen 'eilandspecifieke' manier. Er is voor iedereen altijd wat te doen. Is het niet in de talloze gezellige restaurants, cafés en kroegjes dan wel tijdens de evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden.

Rustzoekers echter koesteren hier hun 'geheim'. Want Terschelling bestaat voor tachtig procent uit schitterende natuur. Met Europees natuurreservaat De Boschplaat als oogverblindend hoogtepunt. Het eiland is doordrenkt met de eilander cultuur. Of je nu van eigengeraapt zeefruit van het wad geniet bij kookstudio 'Flang in de Pan', of dat je samen met je familie uit volle borst meezingt met de speelman op de huifkar tijdens de rit over de Boschplaat, een ding is zeker: Terschelling is een eiland met karakter, en dat proef je!

Ook genieten van Terschelling? In ieder jaargetijde zijn er heerlijke hotelarrangementen beschikbaar.