Spring naar inhoud
Zoek en boek
Schiermonnikoog - Foto: Chris Talsma -VVV Schiermonnikoog - Wadden.nl

Natuurlijk op Schiermonnikoog!

Natuurlijk op Schiermonnikoog!

Nationaal Park
Schiermonnikoog mag dan het kleinste Nederlandse Waddeneiland zijn, het is groots wat betreft haar natuur. Dit wordt onderstreept door de status van Nationaal Park die geldt voor het gehele eiland. En over omvang gesproken: Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Een onmetelijke zandvlakte waar je hart sneller van gaat kloppen als je van rust en ruimte houdt. Verwacht op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak. Integendeel, het unieke van dit eiland ligt in het ongeschonden karakter en de uitgestrekte natuurpracht. Het eiland is één groot kunstwerk, gesigneerd door moeder natuur.

Geschikt voor ieder jaargetijde
Of je nu in de winter met dikke jas en wandelschoenen naar het eiland komt of in de zomer op je teenslippers de boot afstapt, op Schiermonnikoog ben je heerlijk vrij en kom je los van je dagelijkse beslommeringen. Je kunt je op de bank van je vakantiehuisje opkrullen met een goed boek en een beker warme choco of je gaat er op uit en langs de vloedlijn of door de duinen struinen. Tijdens je wandeling of aan het eind van de dag kun je heerlijk eten & drinken in één van onze restaurants, een lekker frietje halen, je eten laten bezorgen of op locatie laten cateren.

Winkels
Hoewel Schiermonnikoog maar één dorp kent, heeft het een verrassend winkelaanbod. Van mooie duurzame producten, kleding, het lekkerste snoepwinkeltje van Nederland, prachtige kunstproducten en volop leuke en originele souvenirs.

Voor iedereen
Schiermonnikoog is een heerlijk eiland dat je in je ééntje, met z'n tweetjes, het hele gezin of met (grote) groepen kunt bezoeken.

Overnachten op Schiermonnikoog - VVV Schiermonnikoog - Wadden.nl

Overnachten op Schiermonnikoog

Nationaal Park Schiermonnikoog - VVV Schiermonnikoog - Wadden.nl

Een waar paradijs!

Last-minutes op Schiermonnikoog - VVV Schiermonnikoog - Wadden.nl

Last-minute naar Schiermonnikoog?