Spring naar inhoud
Zoek en boek

Vervoer naar en op Ameland

Vervoer naar en op Ameland

Waddeneiland Ameland is goed bereikbaar. Je kunt met eigen vervoer naar de veerboot reizen, of gebruikmaken van openbaar vervoer. Daarnaast heeft waddeneiland Ameland een jachthaven en een vliegveld, zodat je met je eigen boot of eigen viegtuigje het eiland kunt bezoeken.

Vind hier alles over vervoer naar én op Ameland.

Met de veerboot

Zodra je op de veerboot naar Ameland stapt, ervaar je al direct dat heerlijke vakantiegevoel! Alleen de bootreis over werelderfgoed de Waddenzee naar waddeneiland Ameland toe is al een beleving op zich!

Wagenborg Passagiersdiensten

De boten naar Ameland vertrekken vanaf de veerhaven van Holwert (voorheen Holwerd) in Friesland.
De overtocht naar waddeneiland Ameland wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten.
Met de veerboot ben je in slechts 50 minuten vanaf Holwert (Holwerd) op Ameland en vice versa.

Hond mee?

Kies je ervoor om je hond, fiets of auto mee te nemen aan boord, dan is dat geen enkel probleem.
Reis je met het openbaar vervoer, dan reis je vanaf het busstation in Dokkum of het trein- en busstation in Leeuwarden naar Holwert toe.

Tip: Koop op tijd een kaartje voor je boottocht naar Ameland! 

Veerdienstregeling

Handig om te weten

Sneldienst

Reis je zonder auto en wil je het liefste zo snel mogelijk op waddeneiland Ameland zijn? Kies dan voor de sneldienst. Je bent dan binnen 20 minuten op het eiland!

Sneldienst

Extra afvaarten

Op drukke dagen zet Wagenborg Passagiersdiensten extra afvaarten in. De tijden van deze afvaarten kunnen per dag wisselen. Bekijk het overzicht.

Extra afvaarten

Parkeren

Je auto in Holwert parkeren is geen enkel probleem. Je vindt er twee parkeerplaatsen. Wil jij alles weten over de locaties, tarieven en betaling, klik dan gauw verder.

Parkeren

Veelgestelde vragen

Is de OV-chipkaart geldig voor de boot naar Ameland? Heb jij ook een vraag over je reis naar Ameland, bekijk dan deze veelgestelde vragen en vind jouw antwoord!

Veelgestelde vragen

Vervoer op Ameland

Neem je de (elektrische) auto mee naar Ameland, wil je lekker het eiland rond fietsen, gebruikmaken van de taxi of met de bus naar het strand? Waddeneiland Ameland biedt tal van vervoersmogelijkheden!

Bekijk de vervoersmogelijkheden

Fiets

Ameland is een echt fietseiland! Neem je eigen fiets mee of huur een fiets bij één van de vele fietsverhuurbedrijven en maak gebruik van hun goede service.

Fietsverhuurbedrijven

Taxi

Laat je vervoeren vanaf jouw gewenste locatie naar een bezienswaardigheid, restaurant of bijvoorbeeld de veerboot. De taxi brengt je waar jij wilt!

Taxivervoer

Bus

De bus rijdt door alle dorpen, naar de stranden en langs hotels en campings op het eiland. Een ideaal en duurzaam vervoersmiddel!

Met de bus

Autohuur

Wil jij een dagje over het eiland touren? Of snel van A naar B wanneer het jou uitkomt? Huur een auto op Ameland bij deze bedrijven.

Huur een auto!

Waddenhoppen

Waddenhoppen - waddeneiland Ameland - Wadden.nl

Een unieke manier van reizen

Waddenhoppen is een wel heel unieke manier van vervoer. Vaar door de geulen van de Waddenzee, geniet van het weidse uitzicht, van zandbanken, vogels en spot onderweg een zeehond.

Meer informatie over waddenhoppen