Spring naar inhoud
Zoek en boek

Geen treinen rond Leeuwarden van 17-06 t/m 9-07

Werkzaamheden aan het spoor - reisinformatie Wadden.nl

Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er van 17 juni t/m 9 juli 204 geen treinen rond Leeuwarden. Wel is ander vervoer geregeld.

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli 2024 vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor rond Leeuwarden. Hierdoor rijden er geen treinen tussen:

  • Leeuwarden en Harlingen Haven
  • Leeuwarden en Stavoren
  • Leeuwarden en Akkrum

Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden er geen treinen van 17 tot en met 20 juni 2024 en op 9 juli. Arriva en NS zorgen voor bussen.

Reizigers die de vervangende bussen willen gebruiken, hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken kan op het vertrekstation en uitchecken op het aankomststation. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 15 tot 60 minuten en aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

Haltes voor snel- en stopbussen van Arriva en NS

Vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de nacht rijden snel- en stopbussen langs de treinstations waar geen treinen rijden. De bussen stoppen bij verschillende haltes op en bij de treinstations. Let op: de bus stopt niet in IJlst. Tussen IJlst en Sneek rijden taxi’s die aansluiten op de bussen van en naar Stavoren en richting Leeuwarden.

Fiets huren

Er is weinig ruimte voor reizigers die hun eigen fiets willen meenemen. NS heeft speciale bussen met fietstrailers geregeld die aansluiten op de bootvertrektijden. Op de stations Leeuwarden, Akkrum en Harlingen Haven helpen medewerkers van Arriva en NS reizigers met fietsen. Beide vervoerders vragen reizigers om rekening te houden met wachttijden en zoveel mogelijk gebruik te maken van fietsverhuur op de Waddeneilanden.

Fietsverhuurbedrijven Waddeneilanden

Toegankelijkheid bussen

De bussen kennen niet dezelfde toegankelijkheid voor een rolstoel of scootmobiel als de trein. Arriva en NS bieden daarom een taxiservice aan voor reizigers met een beperking. Voor Arriva: bel 0800-0232545 of kijk op www.arriva.nl/reizenmetbeperking. Voor NS Reisassistentie: bel 030-2357822 of kijk op www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking.

Reizen met een beperking

Reisinformatie

Meer informatie over de dienstregeling, bushaltes en het meenemen van fietsen vind je op www.arriva.nl/stationleeuwarden en www.ns.nl/werkzaamheden-leeuwarden. Vanaf 10 dagen voor de reisdatum is er actueel reisadvies in de reisplanners.

Reisinformatie