Spring naar inhoud
Zoek en boek

Halve Marathon

Halve Marathon

De halve marathon Vlieland is een loop waar 1.000 hardlopers aan de start verschijnen. De loop heeft een recreatieve opzet, maar er wordt wel gestreden voor een snelle tijd, waaraan prijzen verbonden zijn. 

Het mag daarom ook een echte wedstrijd genoemd worden. 

Route 21,1 km. 

De lopers starten bij camping Stortemelk , gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat, de Postweg, bij het ‘3de paadje’ het duin in naar de Ankerplaats linksaf door naar het lange Paalbos, vervolgens het schelpenpad langs de duinenrij naar het Posthuys en dan weer retour via de verharde weg (Postweg) de Dorpsstraat in tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein. 

Route 10 km. 

De lopers starten bij camping Stortemelk , gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat, de Postweg, bij het ‘3de paadje’ het duin in naar de Ankerplaats. Vervolgens rechtsaf richting de Badweg, via de Badweg langs de begraafplaats via de Molenglop door de Dorpsstraat tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein. 

Route 5,5 km. 

De lopers starten bij camping Stortemelk, gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat. Aan het einde van de Dorpsstraat rechtsaf via de Willem de Vlaminghweg, rechtsaf bij de begraafplaats via de Molenglop door de Dorpsstraat tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein. 

Start: camping Stortemelk         Finish: Havenplein

Meer informatie

Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.