Spring naar inhoud
Zoek en boek
Vlieland geeft je de ruimte - VVV Vlieland - Wadden.nl

Vlieland geeft je de ruimte

Vlieland
geeft je de ruimte

Lekker weg
Ver weg van Nederland en tóch dichtbij ligt Vlieland tussen de Waddenzee en de Noordzee op anderhalf uur varen van Harlingen. De vakantie begint al op de boot en door de afstand en de tijd krijg je het gevoel weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen en drukte.

Weldadige rust
Als je eenmaal bent aangekomen en je hebt je losgemaakt van de drukte bij de veerterminal, ervaar je het eiland pas echt. Er heerst een weldadige rust. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland met de rode vuurtoren op het 40 meterhoge Vuurboetsduin. De gevels in het dorp doen denken aan vervlogen tijden. Erachter vind je leuke winkeltjes, gezellige bars en intieme restaurantjes.
Prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. In het zuiden van Vlieland vormen de Wadden de horizon. Er zijn bossen en er is een prachtig kweldergebied met vogelkijkhut. Hier kun je genieten van een veelheid aan vogelsoorten zonder de fauna te verstoren. Het eiland eindigt in een overweldigende zandvlakte, “de Vliehors”.

Kom genieten van Vlieland, boek hier je verblijf.

Overnachten op Vlieland - VVV Vlieland - Wadden.nl

Overnachten op Vlieland

Lentetips van de boswachter - VVV Vlieland - Wadden.nl

Lentetips van de boswachter

Last-minute naar Vlieland? - VVV Vlieland - Wadden.nl

Last-minute naar Vlieland?