Spring naar inhoud
Zoek en boek
Uniek op waddeneiland Ameland - VVV Ameland - Wadden.nl

Dit maakt Ameland zo uniek

Waddeneiland Ameland staat bekend om zijn unieke kenmerken die het tot een geliefde bestemming maken. Het gevarieerde en prachtige landschap, zoals de duinen, het strand, kwelder, de bossen en natuurlijk het unieke groene strand maken het eiland populair bij natuurliefhebbers.

En behalve natuurlijke schoonheid is het eiland ook rijk aan historie, wat overal op het eiland zichtbaar is. De walvisvaart, geschiedenis van de Van Cammingha's, de kerken, de vuurtoren en de paardenreddingboot vertellen allemaal hun eigen verhaal. Daarnaast vind je musea in alle dorpen die je graag laten kennismaken met het eiland.

Unieke natuur

Oerd & Hôn

Stap op de fiets of ga mee op excursie naar het meest oostelijke punt van Ameland. Beklim de hoogste duin van het eiland, met uitzicht op kwelder, de Waddenzee en de Noordzee.

Oerd en Hôn

Groene Strand

Vroeger was het strand bij Ballum het breedste strand van Ameland. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een uniek en onaangetast natuurgebied. Waar vind je dat nog!

Naar het groene strand

Wad

Een voedselplaats voor duizenden vogels, een schilderij van geulen en priemen tijdens laagwater en een prachtig decor voor de zonsopkomst. Geniet van dit unieke gebied.

Ontdek het wad

Vogelkijkhut

Verscholen in het duingebied tussen Hollum en Ballum vind je de vogelkijkhut. Volg de paden, geniet van de geluiden en vergeet je verrekijker niet mee te nemen!

Bezoek de vogelkijkhut

Unieke historie

De vuurtoren

Een bezoek aan de vuurtoren van Ameland mag zeker niet ontbreken. Na een stevige klim heb je bovenop de toren een adembenemend uitzicht over de duinen, de zee en het wad.

Vuurtoren van Ameland

Paardenreddingboot

Deze unieke gebeurtenis laat zien hoe een redding op zee er vroeger uitzag. Vele levens zijn gered door deze unieke samenwerking tussen mens en paard.

De paardenreddingboot

Commandeurshuis

Deze historische woningen uit de Gouden Eeuw vind je in de dorpen Hollum, Ballum en Nes en zijn onderdeel van het cultureel erfgoed van Ameland.

Commandeurswoningen op Ameland

Walvisvaart

Verschillende Amelanders hebben geld verdiend met het jagen en vangen van walvissen. Verschillende zaken op het eiland herinneren nog aan deze welvarende tijd.

Meer over de walvisvaart

Ontdek Ameland met deze unieke activiteiten

De mooiste uitkijkpunten van waddeneiland Ameland - VVV Ameland - Wadden.nl

De mooiste uitkijkpunten van Ameland