Overnachten op Vlieland

VVV Vlieland, voor een compleet overzicht aan accommodaties.

Overnachten op Vlieland

Hét startpunt voor uw vakantie op Vlieland is www.vlieland.net. Hier vindt u alle accommodaties van de aangesloten leden op een rijtje. U kunt direct het hotel of vakantiehuisje van uw keuze boeken!

Hotels en B&B's

De meeste hotels en B&B's op Vlieland bevinden zich in of nabij het enige dorp op Vlieland: Oost-Vlieland. Een uitzondering daarop zijn Strandhotel Seeduyn en Hotel het Posthuys. Strandhotel Seeduyn ligt ongeveer 2 kilometer buiten het dorp, aan het Noordzeestrand. Het Posthuys ligt 8 kilometer westwaarts ten opzichte van het dorp. U kunt er overnachten in alle rust, middenin de natuur!

Huisjes

De meeste vakantiehuisjes op Vlieland bevinden zich op Ankerplaats en Duinkersoord, zo'n 2 kilometer vanaf het dorp, in de duinen aan de Noordzeekant van het eiland. Daarnaast kunt u een appartement huren in Eureka, het bos tussen dorp en duinen. Verder zijn er huisjes en appartementen te huur in het dorp.  Aan u de keuze: wordt het de rust van de duinen of de directe nabijheid van restaurants en winkels?

Jachthaven

Natuurlijk bent u ook met uw boot van harte welkom op Vlieland! De jachthaven ligt ongeveer 800 meter van het dorp Oost-Vlieland. Er zijn 300 comfortabele ligplaatsen. Er zijn diverse faciliteiten, zoals douches, toiletten, wasserette, internet en electra-aansluiting op de steiger.  Een ligplaats reserveren is niet mogelijk.

Campings

Er zijn twee campings op Vlieland: kampeerterrein Stortemelk en natuurkampeerterrein Lange Paal. Kampeerterrein Stortemelk ligt vlakbij het dorp, in de duinen aan de Noordzeekant van het eiland. In het hoogseizoen zijn er tal van activiteiten voor jong en oud! Van knutselen tot sport en van het avondverhaal tot optredens van de meest gerenommeerde artiesten van Nederland! Bovendien serveert De Bolder de lekkerste maaltijden en drankjes! 

Kampeerterrein Lange Paal (eigendom van Staatsbosbeheer) ligt halverwege het eiland, ongeveer 3 kilometer van het dorp. Hier kunt u genieten van de rust, het gekwetter van de vogels en het ruisen van de zee.