Spring naar inhoud
Zoek en boek
Vlieland - Wadden.nl - VVV Vlieland

Vlieland geeft je de ruimte

Vlieland
geeft je de ruimte

Ver weg van Nederland en toch best dichtbij ligt Vlieland tussen Waddenzee en Noordzee op anderhalf uur varen van Harlingen. De vakantie begint al op de boot en door de afstand en de tijd krijg je het gevoel weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen en drukte.
Als je eenmaal bent aangekomen en je hebt je losgemaakt van de drukte bij de veerterminal ervaar je het eiland pas echt. Er heerst een weldadige rust. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland met de rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin. De gevels in het dorp doen denken aan vervlogen tijden. Erachter zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en intieme restaurantjes.
Prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. In het zuiden van Vlieland vormen de Wadden de horizon. Er zijn bossen en een prachtige kweldergebied met vogelkijkhut. Hier kun je genieten van een veelheid aan vogelsoorten zonder de fauna te verstoren. Het eiland eindigt in een overweldigende zandvlakte, “de Vliehors”.

Overnachten op Vlieland - Wadden.nl - VVV Vlieland

Overnachten op Vlieland

lentetips - Wadden.nl - VVV Vlieland

Lentetips van de boswachter

Last-minutes Vlieland - Wadden.nl - VVV Vlieland

Last-minute naar Vlieland?