Wat te doen op Texel, lekker shoppen!

2 Winkelende dames genieten van de vele bijzonder winkeltjes.

Steeds meer mensen ontdekken Texel als een winkelparadijsje

De leukste winkeltjes

Steeds meer mensen ontdekken Den Burg als een winkelparadijsje. Het is er ontspannen shoppen dankzij de relaxte sfeer, de gezellige straatjes en de overzichtelijkheid. Het verrassend uitgebreide winkelbestand biedt veel kwaliteit. De echt Texelse familiebedrijven onderscheiden zich door hun welhaast ouderwets aandoende service. En voor de meest bijzondere winkeltjes loop je graag een straatje om!

Lekker shoppen 

Ook in badplaats De Koog is shoppen een van de populairste activiteiten. De levendige Dorpsstraat biedt alles wat een toerist zich kan wensen. Op en rond de haven van Oudeschild komen steeds meer leuke winkeltjes. De Cocksdorp op het noordpuntje van het eiland heeft een bescheiden maar aantrekkelijk winkelbestand.

Markten

Gehele jaar
Maandagochtend: Warenmarkt in Den Burg
Maandagmiddag: Rommelmarkt in Den Hoorn

Mei tot oktober
Zondagochtend: minimaal 1x keer per maand Kofferbakmarkt.
De Kofferbakmarkt vindt plaats in Den Burg.

Juli en augustus
Dinsdagmiddag en –avond: Braderie in De Koog
Woensdagochtend en –middag: Zomermarkt in Den Burg
Donderdagmiddag en –avond: Feestmarkt in De Cocksdorp
Donderdagmiddag en -avond: Hoornder Donderdag in Den Hoorn
Zaterdagochtenden (1x per 2 weken): Rommelmarkt in Oosterend

VVV-winkel

Informatiedrukwerk, parkeervignetten en veel andere leuke en verrassende Texelartikelen zijn te koop in de VVV-winkel in Den Burg. Heeft u een Texelvraag? Daarmee kunt u hier ook terecht. Onze medewerkers helpen u graag. De winkel van VVV Texel, met volop parkeergelegenheid, ligt net buiten het centrum van Den Burg. Adres: Emmalaan 66 

Thuis Texelshoppen

Lekker shoppen op Texel kan ook comfortabel thuis achter de computer. In de webshop op www.texel.net/webshop vindt u toeristische informatie zoals de kaart van Texel en diverse routeboekjes, maar er is ook een uitgebreid assortiment cadeau-artikelen en echt Texelse producten. 

Meer informatie