Lekker in je eigen tempo

Op Texel kan je alle soorten fietsen huren voor vele uren fietsplezier.

Texel heeft maar liefst 140 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij.

De beste manier om het eiland te verkennen? Stap op de fiets! Texel heeft maar liefst 140 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij. Lekker in je eigen tempo en onderweg is er altijd wel een leuk terrasje of cafeetje om even uit te rusten.

Opladen

Tijdens zo’n rustpauze kunt u op veel plekken meteen uw e-bike opladen. Alle oplaadpunten voor fietsen (en elektrische auto’s) staan aangegeven op de kaart van Texel van VVV Texel.

De mooiste routes

Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk, uitkijkend over het water en begeleid door het trage geklots van de golven. Een van de mooiste landweggetjes is het eeuwenoude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg. Het historische Skillepaadje voert langs de Skilsloot naar het ‘Jeneverbuurtje’ van vissersdorp Oudeschild. Of volg de prachtige duinrand van De Koog naar Den Hoorn. Het fietsknooppuntennetwerk op Texel kreeg van het Landelijk Fietsplatform 4 sterren.

Tip: ATB-trip

Mag het wel een beetje pittiger? Zet dan de fietshelm op en maak een tocht van een paar uur over zowel verharde als onverharde paden onder de deskundige begeleiding van John Betsema.

Fietsverhuur

Een fiets huren kan in bijna alle Texelse dorpen. De fietsverhuurders op het eiland werken vrijwel allemaal samen en dat is handig, want mocht u een keer met pech komen te staan, dan wisselt u bij een andere verhuurder uw huurfiets om.

Meer informatie