Alle tijd van de wereld

In de Slufter kan je uren heerlijk wandelen, genietend van de zee, duinen en unieke vegetatie.

Onthaasten gaat vanzelf tijdens een wandeling op Texel

Te voet ervaar je de rust en het landschap op zijn best. Met je voeten op de grond en alle zintuigen wijd open hoef je niets te missen; het lome gezoem van een bij, de geur van een bijzondere plant, de zon op je huid. Op Texel heb je alle tijd van de wereld!

Strandwandeling

Het 30 km lange strand van Texel vraagt als het ware om een wandeling. Het uitgestrekte strand ziet er steeds weer anders uit. Eb en vloed, wind en water, zon en wolken verzorgen hier een permanente voorstelling.

Over ongebaande paden

Nieuw zijn de wandelpaden door de weilanden, bijvoorbeeld de ‘ommetjes’ bij Oosterend, door de Eierlandse polder en in voormalige duingebieden bij Den Hoorn. Zo kom je op plekjes waar je vroeger niet mocht komen en krijg je een heel andere kijk op het landschap. Zelfs geboren en getogen Texelaars worden zo verrast door hun eigen eiland!

Van de veerboot tot de vuurtoren

De smaak te pakken en helemaal klaar voor een langere afstand? Het Noord-Hollandpad op Texel loopt vanaf de veerhaven tot de vuurtoren over grotendeels onverharde paadjes, zoals dijkjes en door weilanden. Vaak moet je even over een hekje klimmen. Er ligt ook een bootje klaar om zelf het Eijerlands kanaal over te steken. Het pad kan ook andersom gelopen worden. De route bestaat uit twee delen van elk 16 km. 

Avontuurlijk

Het uitgestrekte duingebied en het bos zijn te verkennen via een wijdvertakt net van paden. Hier kun je zomaar opeens aan de rand staan van een bloeiend heideveld. Of met ingehouden adem een kudde Exmoor pony’s in een duinmeertje bespieden. Er zijn bewegwijzerde wandelroutes en van veel natuurgebieden zijn gratis wandelkaartjes verkrijgbaar. 

Lammetjeswandeltocht

In alle jaargetijden worden mooie wandeltochten georganiseerd op Texel. Heel populair is de Lammetjeswandeltocht op Tweede Paasdag. Geen wonder: het is heerlijk lopen op de smalle paadjes tussen de ‘tuunwallen’, langs de vele lammetjes op het Oude Land van Texel. 

Waddenwandelen

U kunt in het kader van Waddenwandelen het Streekpad Waddeneilanden lopen. De route op Texel is 90 km lang en loopt vooral langs onverharde wegen en paden. U kunt ook kiezen voor dagwandelingen van 20 tot 25 km.

Meer informatie