Boot Terschelling

Op de boot naar Terschelling

Boot Terschelling

De veerdienst tussen Harlingen en Terschelling wordt onderhouden door Rederij Doeksen. Dagelijks brengt de boot Terschelling, de ms Friesland, de vele passagiers, auto’s en fietsen van en naar het eiland. De overtocht met de boot Terscheling duurt ca 1 uur en 45 minuten. Aan boord zijn verschillende salons voorzien van zelfbedieningsbuffetten, een kindersalon, een bar en een a la carte restaurant. Daarnaast varen de comfortabele snelboten Tiger en Koegelwieck in 45 minuten u met de boot van Harlingen naar Terschelling en ze onderhouden de verbinding tussen Terschelling en Vlieland. Op de sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

Dankzij onze fijne samenwerking met de rederij kunt u snel en gemakkelijk, na het afronden van het boeken van uw huisje of hotel op deze VVV site, ook de boot Terschelling boeken!

Boekt u een LASTMINUTE of een ARRANGEMENT? Dan geniet u van 20% korting voor de personen! Niet geldig in juli en augustus.

Met de auto naar Harlingen

Komend met de auto vanaf de Afsluitdijk of Sneek (A7) gaat u richting Harlingen / Leeuwarden. Hierna rijdt u de afslag Harlingen voorbij en neemt u de afslag erna (aangeduid met een veerboot) richting Harlingen Haven. Bij de rotonde rechtsaf en de volgende rotonde rechtdoor. De weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor over de brug/sluis naar rechts.

Komend met de auto vanaf Leeuwarden op de A31 is er de eerste afslag rechts naar Harlingen Haven (aangeduid met een veerboot). Bij de rotonde rechts en de weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor en dan over de brug/sluis naar rechts. Voor meer informatie over reizen naar Harlingen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, klik hier

Parkeren in  Harlingen

In harlingen zijn diverse parkeerterreinen, zowel overdekt als buiten. Het gemakkelijkste is het volgen van de borden die langs de (snel) wegen staan naar de parking. De Parkeerterreinen zijn niet eigendom van een rederij. U dient apart af te rekenen voor uw stalling van uw voertuig. Klik hier voor meer inforrmatie over parkeerterreinen en tarieven.

Auto of fiets mee op de boot naar Terschelling

Neemt u de auto mee? Hiervoor dient u vooraf een boeking te maken op de VVV-site of via www.rederij-doeksen.nl. Auto’s worden uitsluitend vervoerd per veerdienst (niet per sneldienst). Automobilisten melden zich minimaal een half uur voor afvaart bij het autoloket. Uw auto wordt opgesteld op basis van de afmetingen. Volg voor een spoedig verloop van het inschepen de instructies van de medewerkers. Op de veerdienst kunt u uw eigen fiets meenemen. Ook hiervoor kunt u vooraf boeken. Fietsers schepen in via de speciale fietsertoegang en vervolgens via het autodek. Uw bagage kunt u, vastgemaakt op uw fiets, mee aan boord nemen. 

In het zomerseizoen is het beperkt mogelijk om van Terschelling naar Vlieland of Ameland te reizen. Klik hier voor meer informatie over het meenemen van de auto of fiets op de boot of bel met VVV Terschelling voor de mogelijkheden: 0562-443000.