Brandaris Kuiperrace - Terschelling

Brandaris Kuiperrace - Terschelling
21 okt 2017

Brandaris Kuiperrace West-Terschelling

Deze race (met als startplaats Harlingen) wordt algemeen beschouwd als het grootste zeilevenement voor de klassieke zeilschepen uit de chartervaart. Ook dit jaar bestaat het deelnemersveld uit verschillende klassen, onderverdeeld in klippers, tjalken, aken, skutsjes, kotters, botters en zeeschepen.

Herman Brandsma uit Harlingen is de bedenker en organisator van dit onvervalst stukje Hollands zeilglorie. In 1994 heeft hij deze wedstrijd op de kaart gezet ter ere van het 400-jarig bestaan van de Brandaris vuurtoren op Terschelling. Later is deze race uitgegroeid tot een zeilevenement van ongekende schoonheid.

Om 10:30 starten de Grote Klippers en steeds 10 minuten later start een volgende klasse. Uiterlijk 16:00 uur moeten alle schepen de finish zijn gepasseerd. De start is bij de Pollendam, vervolgens Blauwe Slenk, richting West-Meep en Slenk. De finish is tussen de Cardinale Meep/Slenk en Noord-Meep 3(NM3).

De traditionele prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Braskoer op West-Terschelling door politiek commentator Frits Wester.

Terug naar het overzicht